Ajankohtaista

Waltteri Torikalta odotettu joululevy marraskuussa — 29.10.2018 klo 16:28

 

Karismaattinen Waltteri Torikka julkaisee uransa ensimmäisen joululevyn marraskuun 23. päivä. Jyväskylä Sinfonian kanssa Laukaan kirkossa äänitetty korkeatasoinen Sydämeni joulu –niminen levy pitää sisällään yhdeksän kappaletta.

Suurin osa albumin lauluista on kaikille tuttuja joululauluklassikoita Torikan upeina tulkintoina. Mukana on myös kaksi aivan uutta laulua sekä Waltterin tekemä uusi käännös “I’ll Be Home for Christmas” –klassikkoon. Ensimmäisenä singlenä julkaistava “Kylmään sydämeen” on koskettava moderni klassikko ja “Ei mitään hätää” –duetto Kaija Koon kanssa tuo lohtua ja turvaa joulun keskelle. Tunnettuja suomalaisia sävelmiä ovat muun muassa “Varpunen jouluaamuna”, “Sylvian joululaulu” sekä “Oi jouluyö”.

Levylle saatiin kotimaisten huippunimien lisäksi sovittajaksi myös brittiläinen James Sherlock, joka on työskennellyt muusikkona ja sovittajana muun muassa laulajalegenda Shirley Basseyn kanssa. Muun muassa “Have Yourself a Merry Little Christmas” kuullaan levyllä hänen sovituksenaan. Levyn on tuottanut Janne Huttunen ja kapellimestarina on Ville Matvejeff.

Joulua rakastavan Waltteri Torikan loppuvuosi kuluukin hyvin jouluisissa tunnelmissa, sillä upeaääninen baritoni lähtee myös Sydämeni joulu –nimiselle kirkkokiertueelle marraskuun lopussa. Kuusitoista konserttia käsittävä kiertue vie maamme taitavimpiin kuuluvan laulajan tunnelmallisiin kirkkoihin ympäri Suomen. Luvassa on tunnelmallisia iltoja Torikan taidokkaan tulkinnan parissa. Konserttien ohjelmisto koostuu levyn tapaan sekä kaikille tutuista joululauluklassikoista että aivan uusista joululauluista. Katso kirkkokiertueen päivät ja paikat tästä linkistä.

Waltteri Torikka Sydämeni joulu -albumi
julkaisu pe 23.11.2018

01. Joululaulu (Hiljaa leijaa maahan hiutaleet) -The Christmas Song-
02. Sydämeeni joulun teen
03. Ei mitään hätää (feat. Kaija Koo)
04. Varpunen jouluaamuna
05. Tuunhan jouluks kotiin -I’ll Be Home for Christmas-
06. Kylmään sydämeen
07. Sylvian joululaulu
08. Oi jouluyö
09. Have Yourself a Merry Little Christmas
Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Hänen debyyttialbuminsa Sydän (2015) oli suurmenestys: se myi platinaa, yli 30 000 kappaletta, ja oli saman joulun myydyin albumi heti Adelen jälkeen. Vuonna 2016 julkaistu albumi Rakkaus on myös ylittänyt kultarajan. Waltteri Torikka Trion akustinen Tapio Rautavaaran kappaleita sisältävä albumi julkaistiin viime vuonna. Tänä vuonna Waltteri Torikka on vakuuttanut muun muassa Escamillon roolissa Jyväskylässä Bizet’n Carmen -oopperassa, Jeesuksen roolissa Via Crucis –pääsiäisnäytelmässä Helsingissä, Kansallisoopperassa Guglielmon roolissa Mozartin Così fan tutte –oopperassa sekä konsertoiden ympäri Suomen maata. Kesällä Waltteri hurmasi jälleen Mannerheimina Ilmajoen menestysoopperassa sekä Hämeenkyrön ensimmäisten festiwaalien taiteellisena johtajana sekä esiintyjänä. Viime vuoden lopussa Torikka konsertoi yhdessä Jarkko Aholan kanssa loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla ja kaksikko kohtaa samassa paikassa myös 17.11.2018. Vuonna 2018 Torikka tuo suomalaisille joulun.